VÅR HISTORIA

Varför och vem är Ella?

OM OSS

1957 startade Ella och Gustav Andreasson camping  i Rosendal. Reception, kiosk och servicebutik inrymdes i en byggnad på hörnet kustvägen / Rosendalsvägen där Ellas ligger idag. Campingområdet utgjordes då av det som numera är villatomter åt väster.

Med husvagnarnas intåg och ett ökat campingintresse uppstod behovet av mer yta. Då expansionsmöjligheterna var begränsade väster om kustvägen byggdes en ny camping 300 meter öster om kustvägen. Här uppfördes ett nytt servicehus, reception och samlingslokaler som användes flitigt av campare som då ofta saknade dagens bekvämligheter i form av tv, toalett och kök i sina egna vagnar. Andelen tältande campare var också större vilket ökade behovet av lokaler för inomhusvistelse. 


I den gamla receptionen där det varit kiosklucka och korvlucka uppstod Rosendals livs för att serva campingens besökare men det blev snabbt en omtyckt servicebutik för lokalbefolkning, sommargäster och förbipasserande turister. 


Ella och Gustav drev butiken och campingen fram till en bit in på 1990 talet då sonen Bengt Arne och fru Monica övertog driften av campingen. Idag drivs campingen av Bengt Arne Andreasson.


Efter Ella och Gustavs drift av butiken har flera arrendatorer drivit verksamhet i lokalerna.

Vi (Robert och Annelie) flyttade till Rosendal 2016 och fick då uppleva sommarbutikens sista säsong. Vi blev omedelbart förälskade i Rosendalsområdet och Svalens gård som ligger en kilometer österut.


Flera gånger kom frågan upp med grannar om den gamla butiken. Kan inte du göra något där, eller vi tillsammans?


När vi vid årsskiftet 20/21 beslutat oss för att sälja gården kom frågan upp igen av en granne. Sagt och gjort, Bengt Arne som är son till Ella kontaktades. Ella och Bengt Arne var positiva till mina tankar om hur lokalerna kan få nytt liv till gagn för campinggäster, turister, sommargäster och lokalbefolkning.

 

Säsongen 2021 i coronans andra år, med alla utmaningar och möjligheter som därav uppstått och kommer att uppstå kör vi igång Ella´s med förankring i historien, blicken mot framtiden och det som präglar området.

Inför säsongen 2023 öppnar vi bangolf som tidigare funnits på platsen.

PRENUMERERA


Få uppdateringar om nya rätter och kommande händelser.

 
 

SPECIALSERVICE

Födelsedagsfest, släktträff eller bara för att ni kan och vill

Vi kommer till er eller ni till oss.

Matiga våfflor,

burgarfrossa,

paella med glommakräftor.

Tillsammans överträffar vi era gästers förväntningar!


Företagsevent / Aktviteter

Vi har lång erfarenhet av företagsevent, möhippor, svensexor, kalas, aktiviteter och konferenser.

Napoletansk pizza hos er.

Glödkålsvandring med personalen eller kompisgänget, skytte med hagel, pistol eller båge. Ridning, horsemanship, hundägarutbildning. Fisketurer. 


Cykeluthyrning

Vi säljer, hyr ut och köper cyklar

SUP uthyrning


Hyr en SUP eller så många du behöver. Via samarbete med andra uthyrare erbjuder vi avhämtning av SUP på Ellas. Vill du sjösätta på annan strand hjälper vi till med transporter av er och eller SUPar.

Hyr ut ditt hus


Vi har lång erfarenhet av uthyrning. Sommargäster, dag vecka eller permanent. Anlita oss och få en lokal partner som kan marknaden och finns här, när det behövs.

Vi är superhost värdar på AirBnB sedan flera år med massor av positiva omdömen

Huspassning

När du inte kan eller vill ta hand om huset hjälper vi till med allt från fastighetsskötsel till övervakning och åtgärdsutryckning vid behov.

Vi är här när du inte vill eller kan.